pátek 27. února 2015

čtvrtek 26. února 2015

J a r n í C h r š ť (domácí)

 Zaprášená okna fungují již skoro jako zrcadlo, vidíte? Lahvičky se pomalu rozrůstají. Růže pomalu opadávají. V ešusu na letní táboření.
 Slunce svítí i hřeje, že vypínáme topení.
 Stromeček už obrůstá. (Nevíte někdo, co je to vůbec za stromeček?může do země?nebo je to nějaký pan domácí?)
 U příležitosti půstu vytahujeme staré recepty. U příležitosti vytahování receptů vytahujeme letní maringotkové švestky z mrazáku. U příležitosti koulení knedlíků vzniká další ryba. To on sám! A sežereme ji? Bude to vybovej knedlík. Ta vyba tu švestku sežrala do břicha!


 Z mé první návštěvy Baobabu v krymské jsem si adoptovala Tesaříčky Evy Volfové.

 A pačesy jsou dole. Za pohádku a ústupek v dlouhém pramínku "jakotáta".

 V rámci jarního úklidu jsme zase nezalátali ty díry po hřebíkách.

 No a jak jsem byla v tom Bao a pídila se po všech možných rybách, dostali jsme krásnou velrybu. Byla tam v rámci nějaké výstavy nebo čtení nebo co. Ale zato se nám v rámci jarního úklidu znovu Rybičku podařilo vypátrat!
 Radost největší!
 Sáně zakotvily v pokojíku. Jezdíme na nich pravidelně k babičkám a rybníku jako lokomotiva.
 Jen ten Pepe kolotoč se nám nějak pořád bortí.
 prádlo prádlo prádlo...
 Myslím, že tady bude brzo sumec.
 Vyčištěná předsíň. Nový obrázek od ROE. Praha hl. n. ZRUŠENO

 Zas první botičky. Moc nadšení nevyvolávají. Ale velikost už dobrá!
 Nejlepší lék na jarní splíny. Dvojitá káva a čtvrtá dávka Knihy LÉTA od TOVE.

 První sněženky od babičky. Jsem zvědavá na zahradu!

 Na Petříně jsou k nasbírání malé kuličky s ocásky. Medvědí česnek pro naši zahrádku.
Vždycky když mám doma maminku, dívá se z okna a říká, tam za těmi domy jsou ale Benátky a moře. A jako Sofie s babičkou si je taky na močále vystavíme. Mamá, dojedla jsem snídani. Zlaté talíře jsem vyhodila z okna do vody.

středa 25. února 2015

úterý 24. února 2015

pokresleno ...

Zbyly mi tu tři kresby k jedné z pohádek, co napsal jeden tatínek, který miluje Řecko, báje a mýty...pro svou první dcerku. Takto už jsou jen na fotce. Tonín mi je všechny v nestřeženém okamžiku pokreslil. Mám alespoň příležitost pustit se do toho znovu, jinak...lépe?




Času i sil je teď na všechno nějak maloučko. Snad je to ticho před bouří. No možná spíš únava. Zato si spolu víc čteme a chodíme na sluníčko. A na to jak František každý den může poprvé vykročit a vrhá se zatím proti mně důvěrně hlavou...:)...(prádlo nikdynekončící...)


pondělí 23. února 2015

M e d v í d e k M O U K (na kole kolem světa)

Naše momentálně velmi všemi oblíbená knížka...Napsal ji i ilustroval Marc Boutavant. Vedle poutavých návštěv různých zemí světa nás francouzský medvídek, co se čte Muk, baví také "nálepkami bez lepidla"- přilnavá fólie s dalšími motivy a postavičkami nebo doplňky. Ve Finsku můžete zmrzlému Moukovi nasadit čepici, v Číně třeba dračí masku... V "přístěnku pod schody" se čte nejlíp.





 Trochu se nám potrhala poslední strana, která není igelitová, ale za to společné čtení to stojí!


Co mě překvapilo, narazila jsem na Mouka ve dvou obchodech. Prvně v Levných knihách, kde jsem byla pro dokument o mořských živočiších. Protože nemáme televizi, byl naše jediná šance (vedle dvd od babičky s Jakubem na rybách) youtube, kde ale každou chvíli naskočila reklama, až jsme si řekli, že se ho pokusíme používat co nejméně... Tam jsem tedy knížku koupila. Pak jsem ji viděla i v Baobabu. Tak jak to tedy je? Jaké knihy končí v Levných knihách? Často tam vidím knížky třeba od Arga...a je mi jich líto.