pondělí 17. července 2017

Knížky o dědečcích a babičkách (3.týden prečítaného léta)

 Tři knížky, které čteme tento týden- focené na kufru naší prababičky.
 Začali jsme perfektní novou knížkou My rybáři z Lužnice, kterou velmi čtivě napsal Viktor Mastník a krásně ilustrovala Tereza Víznerová. Je o partě nadšených rybářů(a jedné rybářce), jejich prvních úlovcích, ostrově, starém mlýně, nočnímu lovu a dobrých radách jejich dědečka, rybáře Karla. Pokud máte rádi ryby a Jakuba Vágnera, moc knížku doporučujeme!




 Další knížku Toník a šuplík od Rozmar Kopecké jsme s Tonínem četli už tak dávno, že už ji zapomněl. O Toníkovi, který přijede na prázdniny k dědovi, ale zapomene doma batůžek s hračkami. Copak jsou ale hračky potřeba, když má děda starý šuplík plný pokladů, se kterými se dá taky pohrát?




 No a nakonec si přečteme (minulé léto jsme rozečetli a nedočetli) Klárku a 11 babiček od mojí nejmilejší Olgy Černé a Alžběty Skálové, taky nejmilejší. Klárčin dědeček, kominík Tomáš ošklivě spadne a musí do nemocnice. Klárka tak putuje po různých babičkách, které nikdy neviděla...Knížka je psaná pouze v dopisech a pohledech, co si Klárka a Tomáš mezi sebou posílají. Vždycky u toho příběhu trnu...když dědeček Klárce neodepisuje...ale dobře to dopadne!




Přejeme vám krásný týden! Nám skončila dovolená s tatínkem, ale konečně se nám vrátila babička (a dědeček) z teplých krajů! Tak doufám, že si je užijeme.

4 komentáře:

  1. My rybáři z Lužnice vypadá skvěle. Myslím, že syn má jistý dárek ke svátku. Mimochodem o Jakubovi Vágnerovi se tam taky píše? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo!jsou tam zmínky o jakubově výpravě a o tom, že taky úlovky většinou pouští:)tonín je z knížky naprosto unešen!

      Vymazat
  2. 11 babiček se mi moc líbilo i jako dospělé - ta typologie žen! :), skryté vtípky pro dospělé.

    OdpovědětVymazat
  3. O babičkách a dědečcích toho bylo napsáno hodně... :o)
    Určitě bych dopručila Červenou kůlnu. Určitě !

    OdpovědětVymazat

těší mě!